קציצות אבוחצירא
איזה קציצה טעימה ורכה
מתכון של נועם זיגדון עם קצת שינויים
תמונה של ריקי
המצרכים –
חצי קילו בשר או עוף טחון
בצל
תפוח אדמה
פרוסת לחם רטובה סחוטה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
מעט כמון או בהרט
חופן אורז שטוף
לציפוי
ביצה – לטרוף בצלחת
להכין סולת בצלחת
לרוטב –
מעט שמן
שום כתוש
כף מרק בצל
כפית כורכום
כפית פפריקה
מלח
פלפל
מרק עוף קצת
סלרי פרוס
כוסברה
ההכנה –
לגרד את הירקות ולהוסיף לבשר או עוף הטחון .
לערבב את מרכיבי הקציצות טוב טוב עם התבלינים והירק.
לטבול בביצה ואחר כך בסולת ולטגן משני הצדדים בשמן .
בסיר רחב לשים את כל התבלינים והירק במעט שמן ולהוסיף משהו כמו 2 כוסות מים .
לשים את הקציצות ברוטב ולבשל לצימצום הנוזלים כחצי שעה .
כוסברה למעלה ולהגיש .