חנוכה בפתח
מתפנקים עם דונאטס מעלפים
טבולים בסירופ דבש מהמם
מאת – ליאת אלמליח
המתכון לדונאטס
המרכיבים –
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 סוכר וניל
חצי כוס שמן
גרידת לימון
3 ביצים
2 כפות חומץ או מיץ לימון
2 כוסות מים
ההכנה –
לשים את המרכיבים במיקסר וו לישת בצק.
ללוש היטב עד שתקבל בצק רך וגמיש .
לתת התפחה מכוסה בצד להכפלת הנפח.
בנתיים להכין דבש – לבשל עד להסמכה.
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 סוכר וניל
מעט לימון
אחרי תפיחה ראשונה
מרדדים את הבצק ויוצרים צורת חישוק .
אםשר להעזר בחותכן מיוחד .
להניח על ניירות אפייה.
שוב לתת לדונאטס התפחה של כחצי שעה.
ואז לחמם שמן בטיגון עמוק.
לטגן משני הצצדים .
להניח על גבי נייר סופג .
אחרי שמתקרר לטבול בדבש חם ❤️
אם רוצים מצפים בציפויים אחרים כצו שוקולד או פשוט אבקת סוכר .