סיר אגדה – קציצות עוף מקורמלות

Hagit hogi

 

סיר אגדה – קציצות עוף מקורמלות

מאת חגית חוגי

המרכיבים-

חצי קילו עוף טחון

3 כפות פירורי לחם רגילים

ביצה

תפוח אדמה קטן מגורד

בצל גדול מגורד

חצי צרור כוסברה קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתושות

כפית גריל או פפריקה

מעט כמון

מעט פילדלפיה

בהרט

פלפל שחור

מלח

רוטב –

3 בצלים

חצי כף סוכר

מלח

פלפל שחור

חבילת פטריות טריות

2 שקיות ערמונים בואקום

3 שיני שום

מעט גריל עוף או פפריקה

כף טריאקי

כף סילאן

מעט אגוז מוסקט

מעט בהרט

מעט כורכום

נערבב בכוס מים –

כפית מרק עוף וכפית מרק בצל

 

ההכנה

הכנת הקציצות – בקערה לשים את כל המצרכים ולערבב היטב ולשים במנוחה במקרר לפחות לחצי שעה.

לאחר חצי שעה נוציא ונתחיל בהכנה המוקדמת של הקציצות

במחבת שטוחה עם מעט שמן נטגן את הקציצות משני הצדדים.

נוציא לצלחת עם נייר סופג

נכין רוטב –

בסיר סוטאג' נמוך נשים מעט שמן, נכניס פנימה שלושה בצלים פרוסים להשחמה..נוסיף חצי כף סוכר (לא מורגש ונותן טעם נהדר)..ונקרמל יחד..נוסיף חבילת פטריות טריות חתוכות ונמשיך בטיגון…לאחר שהפטריות הצטמצמו נוסיף שתי שקיות ערמונים ונערבב היטב הכל..נוסיף לסיר 3 שיני שום כתושות ואת התבלינים ,

נפתח את כל התבלינים בשמן ונוסיף הקציצות בצורת ספירלה..נוסיף מים כמעט עד כיסוי אבל שלא יהיה מרק הכוונה שהקציצות יציצו ולא ישחו במים…..נביא לרתיחה..נוסיף חצי כף אבקת מרק בצל…חצי כף מרק עוף…..(חצי כוס עם מים רותחים נערבב מרק בצל ומרק עוף ונוסיף לסיר)

נבשל בערך 50 דקות.

אש קטנה.נטעם ואם יש צורך נתקן טעמים..עשר דקות אחרונות נוריד מכסה ונצמצם הרוטב שיהיה דבשי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *