צ'ורבה הוא המרק הנפלא של הרומנים
מרק ירקות חמצמץ עם ירוקים מיוחדים וטעמים מושלמים.
בתוך המרק מוגשות קציצות בשר עם אורז
צ'ורבה פרישווארה – פירושו מרק עם קציצות
נסו את המרק ביום חורפי
ממליצה
המתכון של ענת אלון
המרכיבים –
בצל גדול קצוץ
כל הירקות לחתוך דק דק לקוביות קטנות –
4 גזרים
2 תפוחי אדמה
2 קישואים
פלפל אדום
עגבניה
4 ענפים של סלרי קצוץ
מלח
פלפל שחור
מרק עוף
מעט פפריקה
צרור לאושטיאן ( ירק ממשפחת הכרפס -יש לקנות בשוק בחנות ירק) אם אין תשימו פטרוזיליה ושמיר
כף סוכר
מיץ מלימון
לקציצות –
חצי קילו בשר טחון
ביצה
מלח
פלפל שחור
מעט פפריקה
חופן של 2 כפות אורז
ההכנה –
בסיר לטגן בצל ואחר כך להוסיף את כל הירקות והסלרי.
להמשיך לטגן קצת ולהוסיף תבלינים ומים .
לבשל כחצי שעה. להוסיף הלאושטיאן,
לערבב את הקציצות ולזרוק לתוך הסיר כדורים.
לבשל עוד כחצי שעה עד שהכל רך .
להגיש עם מיץ לימון .