סברינות של פעם – מתכון מנצח

חני קונאשוילי

 

סברינות אליפות כמו של פעם

רכות רעו. מלאות בסירופ וקצפת

מאת חני קונאשוילי


המרכיבים

הסירופ:
1כוס סוכר
2 כוסות מים
חצי בקבוק רום
להביא לרתיחה . לקרר.

לבצק –
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1סוכר וניל
1כף רום
3/4שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח
7 כפות סולת
1/4כוס שמן
ההכנה-
להקציף חלבונים להוסיף בהדרגה סוכר לקצף יציב.
להוסיף חלמונים .סוכר וניל. שמן ורום.
להנמיך למהירות הכי נמוכה להוסיף קמח אבקת אפיה וסולת לערבוב קל.
לשמן תבניות מאפינס.
למלא כמעט עד הסוף.
יוצא 16 יחידות.
אפשר גם ב2 אינגליש קייק.
לאפות ב180 מעלות כ25 דקות .
להוציא . לקרר מעט ואז לחלץ.
להעביר אותם למגש ועם כף לשפוך כ3 כפות רוטב על כל אחת. אם נשאר סירופ במגש לא לדאוג זה נספג.
אפשר לשים כפית קונפיטורה שאוהבים.
תות או פירות יער.
לזלף קרם עם צנטר כוכב.
לקרם:
1 1/2 מיכלי שמנת מתוקה/פרווה
חצי כוס חלב/מים או חלב סויה לפרווה
2 כפות סוכר (אפשר לוותר אם שמים ריבה)
פודינג וניל
להקציף לקצף יציב.
בהצלחה חני❤

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *