שבקיה טעם של בית
מאת מאיר סבג
המרכיבים-
1 וחצי כוסות מים רותחים(כוס חד פעמי חם).
1 מחמאה או נטורינה
3 כפות חומץ
1 ק"ג קמח (מנופה)
1 אבקת אפייה
סירופ דבש:
1 ק"ג סוכר
3 כוסות מים
מיץ מחצי לימון(על הגז עד לקבלת סירופ סמיך)
ההכנה-
🔸מניחים בקערת המיקסר את המחמאה או הנטורינה(שלם)לאחר מכן את הכוס וחצי מים רותחים,חומץ וא.אפייה לערבל הייטב מספר דקות ואת הקמח להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך לעבודה.
🔸מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים יפים כל כדור פותחים הייטב עם מערוך ויוצרים צורת מלבן לאחר מכן עם גלגלת עושים רצועות כל 2 יוצרים פרחים יפים.
לאחר שמכינים את כל הבצק מניחים על נייר אפייה אז עוברים לטיגון בשמן עמוק.
טובלים את הפרחים(שבקיות) בסירופ דבש (כשהסירופ מתקרר)
מפזרים שומשום.
👌יוצא מושלם וטעים.
🌹בהצלחה🌹