שבקייה – טעם של בית אמא

Meir sabag

 

שבקיה טעם של בית

מאת מאיר סבג

המרכיבים-

1 וחצי כוסות מים רותחים(כוס חד פעמי חם).

1 מחמאה או נטורינה

3 כפות חומץ

1 ק"ג קמח (מנופה)

1 אבקת אפייה

סירופ דבש:

 

1 ק"ג סוכר

3 כוסות מים

מיץ מחצי לימון(על הגז עד לקבלת סירופ סמיך)

 

ההכנה-

🔸מניחים בקערת המיקסר את המחמאה או הנטורינה(שלם)לאחר מכן את הכוס וחצי מים רותחים,חומץ וא.אפייה לערבל הייטב מספר דקות ואת הקמח להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך לעבודה.

🔸מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים יפים כל כדור פותחים הייטב עם מערוך ויוצרים צורת מלבן לאחר מכן עם גלגלת עושים רצועות כל 2 יוצרים פרחים יפים.

לאחר שמכינים את כל הבצק מניחים על נייר אפייה אז עוברים לטיגון בשמן עמוק.

טובלים את הפרחים(שבקיות) בסירופ דבש (כשהסירופ מתקרר)

מפזרים שומשום.

👌יוצא מושלם וטעים.

🌹בהצלחה🌹

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *