בקלוואה אותנטית
מתכון מאת אסתי
המרכיבים –
חבילת דפי פילו מופשרים
שמן למריחה
למילוי:
1 כוס אגוזי מלך
1 כוס שקדים
1 כוס בוטנים או פיסטוקים
1 כוס אגוזי לוז
1 כוס סוכר
מעט מי זהר
חלבונים לפי הצורך (בערך 2 חלבונים)
ההכנה –
קוצצים את הפיצוחים במעבד מזון
מוסיפים את הסוכר וחלבונים מ 2 ביצים
אם יש צורך מוסיפים
עוד חלבון ביצה נוסף
מורחים עלה פילו בשמן מניחים עליו עוד עלה פילו מורחים גם אותו
ומכינים באותו אופן 4 שכבות
מקפלים את 4 שכבות הפילו לשתיים ומסדרים בתוך תבנית בינונית את שכבות הפילו
מפזרים את המילוי מעל הבצק בצורה שווה ומעל המילוי מכינים עוד 4 שכבות פילו מרוח בשמן ומקופל.לשתיים . ומסדרים את הפילו מעל המילוי
חותכים עם סכין לקוביות או למעויינים עד הסוף !
אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה קלה בערך חצי שעה
אחרי האפיה מורחים מיד בחצי כוס סירופ סוכר מוכן !
לסירופ סוכר:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון סחוט
מבשלים.את כל מרכיבי הסירופ על להבה גבוהה בערך 18-20 דקות עד לסמיכות לקראת הסוף מוסיפים כף סילאן
באהבה אסתי ❤️
את הסירופ הנותר מאחסנים במקרר לכל צורך