אין כמו פסטרמה ביתית ועסיסית שמכינים בבית.
הנה המתכון קל זמין טעים ובריא
ללא חומרי שימור וכל מיני תוספים
רינה ברוך
המרכיבים-
חזה הודו שלם טרי
למשרה –
3 כוסות מים
2 כפיות סוכר חום
2 כפות מלח גס
כפית גרגרי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
6 שיני שום פרוסות לאורכן.
ציפוי –
דבש
שמן זית
סויה
פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
ההכנה –
לחתוך ל2 את חזה ההודו .
להכניס לקערה את כל חומרי המישרה ולשים בתוכה את חזה ההודו
להכניס למקרר ל 24 שעות .
לציפוי – לערבב
3 כפות דבש,2 כפות שמן זית,כף סויה,כף פפריקה מתוקה,כפית פלפל שחור גרוס.
לאחר 24 שעות לסנן הנוזלים ולשמור את הפלפל האנגלי השום ועלי הדפנה.
לערבב את חומרי הציפוי ולצפות הנתחים מכל הכיוונים.להניח בתבנית גדולה ולפזר לאורך ולרוחב התבנית בקצוות כ-2 סמ מלח גס .את השום ועלי הדפנה לפזר על ומתחת לנתחים.
לאפות במשך כשעה בחום 170 מעלות.
להפוך הנתחים כעבור חצי שעה.
לקרר ולפרוס בסכין ארוכה וחדה פרוסות דקות.
את הרוטב שניגר מהנתח ניתן למרוח על הפרוסות.
ב ה צ ל ח ה