נשאר הרבה אבוקדו בשל?
לא לזרוק! למעוך,לתבל מלח ולימון, ולהקפיא יחד עם הגרעין. לא משחיר ויוצא טרי
הרעיון של -Keren Fanish-malka
כן כן אפשר להקפיא אבוקדו – יוצא ממש כמו טרי
אז בפעם הבאה שכל האבוקדו מבשילים לכם ואין לכם שימוש,
פשוט תקפיאו
והנה הדרך להקפאה
המרכיבים –
כמה אבוקדו שיש לכם רכים ובשלים אבל לא רקובים !
מלח
לימון
ההכנה –
נוציא את האבוקדו מהקליפה ונרסק .
נוסיף מלח ומיץ לימון לפי טעם
נכניס לתוך שקית אטומה ונקפיא
האבוקדו: אוצר טבעי של בריאות וטעם
האבוקדו, פרי ירוק וקליפת עור קשה, זכה בשנים האחרונות לפופולריות עצומה בזכות טעמו העשיר והקרמי,
והערך התזונתי הגבוה שלו. הוא משמש כמרכיב עיקרי במגוון רחב של מתכונים,
מסלטים ועד סמוזים, ומציע מגוון יתרונות בריאותיים.
למה האבוקדו כל כך בריא?
- שומנים בריאים: האבוקדו עשיר בשומנים חד בלתי רוויים, הידועים כ"שומנים טובים". שומנים אלו מסייעים לשמור על בריאות הלב, להוריד את רמות הכולסטרול הרע ולשפר את תפקוד המוח.
- סיבים תזונתיים: האבוקדו מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, המסייעים לשמור על תחושת שובע, לשפר את העיכול ולסדיר את רמות הסוכר בדם.
- ויטמינים ומינרלים: האבוקדו הוא מקור מצוין לוויטמינים מקבוצת B, ויטמין K, ויטמין E, אשלגן וחומצה פולית.
- נוגדי חמצון: האבוקדו מכיל נוגדי חמצון רבים, המסייעים להגן על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות.
יתרונות בריאותיים נוספים של האבוקדו:
- בריאות העור: האבוקדו מכיל ויטמינים ונוגדי חמצון המסייעים לשמור על בריאות העור ומאטים את תהליך ההזדקנות.
- בריאות העיניים: הלוטאין והזיאקסנתין המצויים באבוקדו מסייעים לשמור על בריאות העיניים ומפחיתים את הסיכון למחלות עיניים כמו ניוון מקולרי.
- שיפור ספיגת חומרים מזינים: השומנים באבוקדו מסייעים לגוף לספוג טוב יותר ויטמינים קרוטנואידים, המצויים בירקות ופירות צהובים וכתומים.