מתכון ללחמניות בגט של מאפייה

 

נאוה מלכה

מתכון לחמניות בגט

מאת נאוה מלכה

 

המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
מים בערך 2.5 עד 3 כוסות מידה

כף מלח

ההכנה –

לערבב בקערת מיקסר קמח שמרים וסוכר להוסיף מים עד שהבצק
מתגבש ולהוסיף כף מלח.

ללוש 10 דקות לבצק רך ומבריק.
להוציא למשטח עבודה ללוש עוד קצת ביד.
לשמן, לכדרר לכדור יפה לשמן לשים בקערה לכסות עם נילון מגבת התפחה עד הכפלת הנפח זה בערך שעה..
להוריד אויר עוד התפחה של 40 דקות..
לחלק את הבצק ככה..
מי שרוצה בגטים ארוכים אז ל300 גרם כל חתיכה..
אני חילקתי ל150 גרם כל חתיכה..
לרדד ביד לרבוע ולהדק בקיפול כמו רולדה..
להניח ל10 דקות מנוחה..
לשטח שוב לרבוע ולגלגל לרולדה..
לגלגל לנחש שהקצוות דקות יותר..
להניח בתבנית (קניתי מיוחדת לבגטים).


להתפיח עוד 40 דקות עם מגבת..
לפזר קמח לחרוץ עם סכין 3 חתכים באלכסון..
להדליק תנור על 190 מעלות חצי שעה לפחות לשים בתחתית התנור קערה עם מים חמים(לא לוותר זה נותן את הקרנציות).
לאפות עד הזהבה בערך 15דקות עד 20 דקות..
להעביר לרשת לצינון אין צורך לכסות..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *