קציצות עוף תענוג
המתכון עפ"י יונית צוקרמן
הכינה גלית
המרכיבים-
חצי קילו בשר עוף טחון
גזר
תפו "א קטן
בצל
קישוא קטן
3 שיני שום
ענף סלרי
חופן פטרוזיליה
3 -4 כפות
פירורי לחם או קמח מצה
ביצה
כפית אבקת אפיה
כף שמן
כפית מלח
פלפל שחור
כפית בהרט או תבלין לקציצות
לרוטב
3 בצלים גדולים
כף סוכר
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
כפית כמון
רבע כפית קינמון
מלח
אופן ההכנה –
במעבד מזון טוחנים את הירקות – ירק , בצל ,גזר שום, תפוח אדמה .
מוסיפים לעוף הטחון
מתבלים ומוסיפים ביצה ופירורי לחם.
מחממים שמן שטוח במחבת, טובלים כל קציצה בפירורי לחם או מצה , ומטגנים את הקציצות משני הצדדים.
בסיר רחב מטגנים טוב את הבצלים. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לקרמל את הבצלים .
מוסיפים תבלינים ומים.
מסדרים את הקציצות בסיר ומבשלים 40 דקות .