קציצות עוף ברוטב בצל מקורמל – סוף הדרך טעים !

 

Gali Levit

 

קציצות עוף תענוג

המתכון עפ"י יונית צוקרמן

הכינה גלית

המרכיבים-

חצי קילו בשר עוף טחון

גזר

תפו "א קטן

בצל

קישוא קטן

3 שיני שום

ענף סלרי

חופן פטרוזיליה

3 -4 כפות

פירורי לחם או קמח מצה

ביצה

כפית אבקת אפיה

כף שמן

כפית מלח

פלפל שחור

כפית בהרט או תבלין לקציצות

לרוטב

3 בצלים גדולים

כף סוכר

כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור

כף אבקת מרק עוף

כפית כמון

רבע כפית קינמון

מלח

אופן ההכנה –

במעבד מזון טוחנים את הירקות – ירק , בצל ,גזר שום, תפוח אדמה .

מוסיפים לעוף הטחון

מתבלים ומוסיפים ביצה ופירורי לחם.

מחממים שמן שטוח במחבת, טובלים כל קציצה בפירורי לחם או מצה ,  ומטגנים את הקציצות משני הצדדים.

בסיר רחב מטגנים טוב את הבצלים. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לקרמל את הבצלים .

מוסיפים תבלינים ומים.

מסדרים את הקציצות בסיר ומבשלים 40 דקות .

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *