עוגיות טחינה מושלמות עם קמח כוסמין

 

צביה אורן
עוגיות טחינה מושלמות, שזה עתה יצאו מהתנור.
נשנוש כיפי כמו חלבה.
פשוט טעימות ונמסות בפה.
קמח הכוסמין המלא והטחינה הגולמית משלימות זה את זה בטעם.
קמח כוסמין המלא המועדף עלי בשימוש בעוגיות הטחינה.
עוגייה קצת יותר בריאה
צביה אורן משתפת במתכון
המרכיבים-
כוס וחצי טחינה גולמית משובחת
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
3 כוסות קמח כוסמין מלא
 כף קליפת לימון מגוררת
כפית תמצית וניל אמיתית
קמצוץ מלח
אבקת סוכר ,
ההכנה-
שמים בקערת המיקסר את החמאה,
הסוכר וקמצוץ מלח ומערבלים, מוסיפים את הטחינה וממשיכים לערבל מערבבים את כל השאר ,
קמח כוסמין, אבקת אפיה, תמצית וניל, קליפת לימון מגורדת ,ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים לבצק
מכסים בניילון נצמד ושמים למקרר לשעה.
אחר כך , צובטים פיסות מהבצק מגלגלים לכדורים.
שמים בתבנית על גבי ניר אפיה
במרווחים של כ-2 ס׳מ
פוחסים עם האצבע על כל כדור מניחים שקד
ולתנור מחומם מראש 170 מעלות
עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
וקצת נסדקות.
כחצי שעה בתנור תלוי כל אחד בתנור שלו.
מחכים עד שיתקררו היטב, ואז בוזקים עליהם אבקת סוכר.
טעימות ממכרות ונמסות בפה.
שימוש
ב כוסות אורגנליות לאפיה 3 כוסות
עם בסוף מרגישים שהבצק קצת רטוב הוסיפו עוד קמח כוסמין מלא.
ועם ידיים מעט רטובות יש ליצור כדורים.
פשוט נמס בפה.😋😋😋
עוגיות שוות במיוחד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *