כרובית בצורת מניפות חתוכות.
מאת צביה אורן
המרכיבים-
כרובית שלמה, שטופה ונקיה
מלח
קמח
ביצה
שמן זית
פלפל שחור
פפריקה
שומשום
פירורי לחם
ההכנה –
את הכרובית
מכניסים לסיר עם מים רותחים בתוספת כפית מלח
חולטים למשך 8 דקות.
זהירות לא לפרק,חייבת להיות יציבה
מוציאים בזהירות, מצננים,
ורק אז פורסים לפרוסות כמו מניפות
בעובי של 2-3 ס״מ.
מכינים צלחת עם קמח לבן
טובלים כל מניפה היטב בקמח משני הצדדים,
מכינים עוד
צלחת עם בלילה של
1 ביצה
3 כפות שמן זית
מלח חצי כפית
פלפל שחור 1/4 כפית
פפריקה אדומה 1/2 כפית
ו-2 כפות שומשום
עם מזלג מערבבים היטב,
שוב לוקחים כל פלח או מניפה כפי שאני קוראת לזה, טובלת היטב בבלילה
מחכה כמה דקות
ומעבירה לצלחת שלישית עם פירורי לחם
ולבסוף מצפה כל פלח בפירורי לחם
אפשר לאפות להכניס לתנור 190 מעלות , חייבים לאפות משני הצדדים
לא לשכוח להניח ניר אפיה ומעט לשמן אותה.
או אופציה שניה פשוט לטגן במחבת עד לקבלת צבע זהוב.
אהבתי. טעיםםםם