תבשיל קינואה עם ירקות מוקפצים.
מאת צביה אורן
המרכיבים –
לקינואה –
2 כוסות קינואה מושרות במים.
כפית מלח
2 כפות שמן זית
בצל קצוץ מטוגן או שבבי בצל קנוי
חצי כפית כורכום
לירקות –
גזר
פלפל אדום
פלפל צהוב
קישוא
סלרי
ההכנה –
הקינואה מסננים שמים בסיר עם 2 כוסות מים והתבלינים .
מערבבים ומבשלים בערך 20 דקות עד לריכוך,
ועד שכל המים נספגים. משאירים עוד קצת על אש נמוכה. כדי שלא ישארו נוזלים.לא לשכוח לערבב מדי פעם עד שכל המים מתאדים,
משאירים את הקינואה לרבע שעה עם מכסה הסיר
כמו אורז, יוצא אחד אחד.
מקררים ומעבירים לקערה,
בינתים מכינים ירקות חתוכים לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים
מחממים מחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ואז מוסיפים את כל הירקות החתוכים,
מוסיפים תיבול מלח פלפל שחור לפי הטעם.
מערבבים כל הזמן עד שהירקות מעט רכות.
מחכים שהירקות התקררו מוסיפים לקערת הקינואה.
מערבבים בעדינות.
מקשטים מעל עם פטרוזיליה קצוצה דק
וחופן חמוציות.
מנה משביעה וטעימה
מנה ממכרת מלאה בחלבון וסיבים תזונתיים.
הקינואה היא בסיס מעולה לארוחה.
יכולה לשמש כתוספת למנה עיקרית או להיות מנה עיקרית בפני עצמה.
טעימה גם חמה וגם קרה.😋