שמרים שוקולד של פעם הכי טעימה שיש

Michal Gur Arie

 

המתכון הזה מבטיחה שהוא הכי טעים

מיכל הכינה מתכון של חן מהמטבח

הבצק מתאים ל-2 עוגות גדולות

 

המרכיבים- 

בצק – 

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

רבע כוס סוכר

חצי כפית מלח

100 גר חמאה

ביצה + 2 חלמונים

כוס חלב

מילוי שוקולד
200 גר' חמאה
200 גרם שוקולד מריר
100 גר' אבקת סוכר
חצי כוס אבקת קקאו
כפית תמצית וניל
כפית קורנפלור
¼ כפית מלח

או אפשר כל ממרח שוקולד שאוהבים  נוטלה, שחר

לסירופ סוכר-
¼ כוס סוכר
¼ כוס מים
1 כפית מיץ לימון סחוט

למריחה –
ביצה מדוללת עם כפית מים

ההכנה –

לשים במיקסר את החומרים של הבצק תחילה היבשים לערבב להוסיף ביצים ואחר כך חלב ומחאה רכה.

וללוש לבצק חלק כ- 10 דקות על מהירות איטית .

לאחר מכן להעביר לקערה משומנת ולתת לתפוח שעה וחצי .

להוריד נפח ולחלק ל-3

את המילוי ממיסים שוקולד וחמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים

מקררים טוב.

פותחים כל בצק למלבן גדול ומורחים בחצי המילוי.

מגלגלים ל- 2 כרוכיות ומלפפים אחת סביב השנייה.

שמים בתבנית אינגליש מרופדת גדולה כמו של חלה .

נותנים לבצק התפחה של חצי שעה או עד שהנפח מוכפל.

מורחים את הביצה

מכניסים ל- 180 מעלות כחצי שעה

את הסירופ מברישים בצאת העוגה מהתנור

בהצלחה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *