המתכון הזה מבטיחה שהוא הכי טעים
מיכל הכינה מתכון של חן מהמטבח
הבצק מתאים ל-2 עוגות גדולות
המרכיבים-
בצק –
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
חצי כפית מלח
100 גר חמאה
ביצה + 2 חלמונים
כוס חלב
מילוי שוקולד–
200 גר' חמאה
200 גרם שוקולד מריר
100 גר' אבקת סוכר
חצי כוס אבקת קקאו
כפית תמצית וניל
כפית קורנפלור
¼ כפית מלח
או אפשר כל ממרח שוקולד שאוהבים נוטלה, שחר
לסירופ סוכר-
¼ כוס סוכר
¼ כוס מים
1 כפית מיץ לימון סחוט
למריחה –
ביצה מדוללת עם כפית מים
ההכנה –
לשים במיקסר את החומרים של הבצק תחילה היבשים לערבב להוסיף ביצים ואחר כך חלב ומחאה רכה.
וללוש לבצק חלק כ- 10 דקות על מהירות איטית .
לאחר מכן להעביר לקערה משומנת ולתת לתפוח שעה וחצי .
להוריד נפח ולחלק ל-3
את המילוי ממיסים שוקולד וחמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים
מקררים טוב.
פותחים כל בצק למלבן גדול ומורחים בחצי המילוי.
מגלגלים ל- 2 כרוכיות ומלפפים אחת סביב השנייה.
שמים בתבנית אינגליש מרופדת גדולה כמו של חלה .
נותנים לבצק התפחה של חצי שעה או עד שהנפח מוכפל.
מורחים את הביצה
מכניסים ל- 180 מעלות כחצי שעה
את הסירופ מברישים בצאת העוגה מהתנור
בהצלחה