בוקדידמה מתכון נדיר לעוגה טריפוליטאית לפורים

ירדנה ג'נאח

בוקדידמה …❤מתכון נדיר לעוגה טריפוליטאית ❤

מתכון של עליזה תמם

 

המרכיבים-

5 ביצים להפריד

כוס וחצי סוכר

2 סוכר וניל

1/4 כוס שמן

1/3 כוס מיץ תפוזים

כפית גרידת לימון

כפית אבקת אפייה

2 כפות תמצית שקדים

4 טיפות מי ורדים

20 גר' גרגירי מסקצ'יה גרוסים

רבע כפית כורכום לצבע

4 וחצי כוסות קמח שקדים

חצי כוס קמח

4 טיפות צבע מאכל צהוב – לא חייב

ציפוי –

200 גר אבקת סוכר

2 כפות מיץ לימון

4 כפות מים חמימים

שקדים פרוסים

ההכנה –

מקציפים את החלבונים עם הסוכר

מוסיפים וניל , שמן ,מיץ וגרידה של לימון .

מערבבים קמח עם קמח שקדים אבקת אפייה תבלינים וגרגירי מסקצ'יה

מוסיפים לקערת החלבונים וגם את שאר המרכיבים.

מקפלים בעדינות לתערובת אחידה .

מעבירים לתבנית גדולה אינגליש או 26 עגולה

אופים 170 מעלות בטורבו כשעה.

לאחר האפיה והקירור

מערבבים את חומרי הציפוי ושופכים בעדינות מעל העוגה

מקשטים בשקדים מולבנים קלויים

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *