בוקדידמה …מתכון נדיר לעוגה טריפוליטאית
מתכון של עליזה תמם
המרכיבים-
5 ביצים להפריד
כוס וחצי סוכר
2 סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1/3 כוס מיץ תפוזים
כפית גרידת לימון
כפית אבקת אפייה
2 כפות תמצית שקדים
4 טיפות מי ורדים
20 גר' גרגירי מסקצ'יה גרוסים
רבע כפית כורכום לצבע
4 וחצי כוסות קמח שקדים
חצי כוס קמח
4 טיפות צבע מאכל צהוב – לא חייב
ציפוי –
200 גר אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
4 כפות מים חמימים
שקדים פרוסים
ההכנה –
מקציפים את החלבונים עם הסוכר
מוסיפים וניל , שמן ,מיץ וגרידה של לימון .
מערבבים קמח עם קמח שקדים אבקת אפייה תבלינים וגרגירי מסקצ'יה
מוסיפים לקערת החלבונים וגם את שאר המרכיבים.
מקפלים בעדינות לתערובת אחידה .
מעבירים לתבנית גדולה אינגליש או 26 עגולה
אופים 170 מעלות בטורבו כשעה.
לאחר האפיה והקירור
מערבבים את חומרי הציפוי ושופכים בעדינות מעל העוגה
מקשטים בשקדים מולבנים קלויים