מתכון לבייגלה ירושלמי מושלם

הודיה מרדכי קקון

מתכון לבייגלה ירושלמי של תומר תומס

המרכיבים-

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

רבע כוס שמן

חצי ליטר מים

כף שטוחה מלח

לטבול

קערה עם מים ומלח

 

ההכנה –

לשים בקערה את כל המרכיבים מלבד הקמח השמן והמלח מערבים ומוסיפים 2 כפות מהקמח .

נותנים לתערובת לתסוס 10 דקות .

לאחר מכן מכניסים הכל למיקסר עם הקמח ומפעילים על מהירות איטית מוסיפים בהדרגה מלח ושמן.

לאחר 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח לשים קלות את הבצק ושמים בקערה להתפחה של 40 דקות.

לאחר מכן מחלקים ל-8

מכדררים כדורים.

לוקחים כל כדור ומכניסים אצבע למרכז הכדור כדי ליצור בייגלה.

טובלים בקערה של המים אחר כך בשומשום.

מתפיחים ואופים אחר כך 180 מעלות טורבו כ- 20 דקות.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *