מתכון לבייגלה ירושלמי של תומר תומס
המרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
רבע כוס שמן
חצי ליטר מים
כף שטוחה מלח
לטבול
קערה עם מים ומלח
ההכנה –
לשים בקערה את כל המרכיבים מלבד הקמח השמן והמלח מערבים ומוסיפים 2 כפות מהקמח .
נותנים לתערובת לתסוס 10 דקות .
לאחר מכן מכניסים הכל למיקסר עם הקמח ומפעילים על מהירות איטית מוסיפים בהדרגה מלח ושמן.
לאחר 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח לשים קלות את הבצק ושמים בקערה להתפחה של 40 דקות.
לאחר מכן מחלקים ל-8
מכדררים כדורים.
לוקחים כל כדור ומכניסים אצבע למרכז הכדור כדי ליצור בייגלה.
טובלים בקערה של המים אחר כך בשומשום.
מתפיחים ואופים אחר כך 180 מעלות טורבו כ- 20 דקות.