עוגיות סולת ותמרים- 

עוגיות מקרוד מהממות מלא תמרים וריח מיץ תפוזים.
הכי אהובות עלי.
מאת צביה אורן
המרכיבים –
לבצק –
500 גרם סולת
1/2 כוס שמן
גרידה מחצי תפוז
1/2 כפית אבקת אפיה
כוס וחצי מים פושרים
1 כוס קמח
למילוי:
בלוק תמרים , חבילה בוואקום
מעט קינמון
חצי כוס מיץ תפוז
סירופ:
כוס וחצי מים
2כוסות סוכר להמיס על אש קטנה ולהוסיף 1/2 לימון סחוט
טיגון:
שמן.
ההכנה –
את הבצק מערבבים בקערה ולשים עד לקבלת בצק. אפשר ללוש גם עם הידיים
אם הבצק רטוב מעט אפשר להוסיף מעט סולת
במילוי: מערבבים את התמרים עם מיץ תפוזים, לשים היטב ולפעמים יש תמרים בוואקום לא הכי רכים,
אז צריך להמשיך ללוש עם הידיים עד למרקם רך ונעים.
הכנת הסירופ:
בסיר קטן מערבבים מים וסוכר
מביאים לרתיחה עד שהסירופ מסמיך, אבל לא יותר מדי, מורידים מהאש ומצננים.
יוצרים מהבצק הסולת נקניק עבה ואז מרדדים עם מערוך או עם הידיים, (הבצק לא קל)
מרדדים לריבוע נעזרים עם הידיים, מורחים את התמרים( המילוי) ומגלגלים לרולדה.
מהדקים היטב.
וחותכים לפרוסות.
מחממים סיר עם שמן עמוק, השמן חייב להיות חם ומכניסים כמה עוגיות בתוך הסיר, לא לשים הרבה שלא ידבקו,
הופכים לשני הכיוונים עד להשחמה מלאה.
מוציאים את העוגייה כאשר היא שחומה,
מניחים על ניר סופג, מכניסים לכלי ומזלפים את סירופ הסוכר.
בהכנת הסירופ אפשר להוסיף דבש.
ממכר וטעים.