אורז אדום עיראקי כמו של סבתא
לשבת על הפלטה
מעדן מזכיר לי אישית את סבתושלי ז"ל
אורז אדום טבית צמחוני.
אפשר עם חומוס שבישלנו קודם או פול ירוק קפוא כוס
מאת -רונית
המרכיבים-
בצל
כפית פפריקה
כף רסק
פלפל שחור
בהרט
2 כוסות אורז
מרק עוף
מלח
ההכנה –
להזהיב בצל גדול קצוץ קטן
להוסיף כפית פפריקה אדומה כף רסק עגבניות פלפל שחור גרוס טיפה בהרט.
להכניס 2 כוסות אורז פרסי
4 כוסות מים רותחים
חצי כפית א. מרק עוף וחצי כפית מלח.
לתת רתיחה לכסות עם מכסה . להנמיך לאש הכי נמוכה ,
לבשל עד שהמים נספגים .
בבוקר מניחה אותו 3 שע' לפני הארוחה על הפלטה.
ומערבבת מידי פעם עם מזלג.
יאמי כמה שזה טעים.