בצק פיצה מתכון מדהים
פיצות ופוקאצ'ות שלא יפסיקו לגרוף מחמאות😍
לבצק הפיצה והפוקצ'ה
– מורן תורג'מן-
מתכון ל 4 מגשים.
המרכיבים-
קילו קמח
כף מלח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
3 כוסות מים
5 כפות שמן זית
ההכנה –
בקערה לשים קמח מנופה.
חלק מהקמח לערבב קודם עם 2 כפיות מלח, ואז להוסיף את שאר הקמח וליצור גומה.
לשים שמרים וסוכר, 3 כוסות מים פושרים, שמן זית
ללוש הכל לבצק חלק . ללוש לפחות 6-7 דקות במיקסר .
אחר כך להתפיח כחצי שעה. אחרי התפחה ראשונה להוציא אוויר ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח.
לחלק הבצק לארבעה כדורים ולרדד על נייר אפייה משומן מעט בשמן זית לצורת פיצה, להעביר לתבנית פיצה ולסדר לפי גודל התבנית או לשים בתבנית גדולה על נייר אפייה.
לזלף מעל מעט שמן זית ולמרוח את הבצק, לשים רוטב פיצה (אפשר גם קנוי, אם קנוי אז להוסיף מעל תבלין פיצה).
גבינת מוצרלה/צהובה מגורדת
ותוספות שאוהבים ולהתפיח שוב 10 דקות. להכניס לתנור שחומם מראש על 200-220 מעלות בתחתית עד שמוכן (בערך 10 דקות)
רוטב פיצה: לטגן בצל קצוץ, להוסיף חצי כף פפריקה ולטגן מעט. להוסיף 5-6 עגבניות מגורדות ושלוש כפות רסק עגבניות. לתבל במלח, כף שטוחה של סוכר, אורגנו, זעתר ושומשום ואפשר גם תבלין פיצה אם רוצים. לבשל על אש נמוכה חצי שעה בערך.
לפוקצ'ה- המילוי לפוקאצ'ה של איילת ממן המקסימה❤
למרוח על הבצק תערובת של שמן זית עם שום כתוש וכוסברה קצוצה, לשים 4 פרוסות מוצרלה, פרוסות עגבניות שרי ופרוסות זוקיני (שהושחמו לפני בתנור עם מעט שמן זית על 200 מעלות), להניח על אבן שמוט (שחוממה לפני 15 דקות בתנור על 220 מעלות). לאפות על 220 מעלות בשלב התחתון של התנור בערך 10 דקות.