עוגת תפוחים של פעם

צביה אורן

 

עוגת תפוחים טעימה!

כמו של פעם

שכבות בצק פריך ותפוחים

המרכיבים
הכנת הבצק-

3 כוסות קמח תופח
1 שקית סוכר וניל
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
200 גרם חמאה

מילוי תפוחים-
2 ק׳ג תפוחים גרנד סמיט
מקולפים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר או קצת יותר תלוי בכם
1 כפית שטוחה של קינמון
1/2 כוס מים
2 כפות מיץ לימון

 

ההכנה

בצק לעבד יחד במיקסר לבצק חלק.

מילוי –
לבשל את כל המרכיבים בסיר על אש קטנה עד שהתפוחים מתרככים והתערובת הופכת לסמיכה. לקרר.
את הבצק יש לפרוס לשני חלקים
כל חלק לרדד לשני רבועים
תבנית מרובעת40/40
לשטח את הבצק, לחורר חורים עם מזלג שהבצק לא יתפח
משטחים מעט ריבה של תפוז או אתרוג או כל ריבה ,על כל העלה , מפזרים כף פירורי לחם ומעל את המילוי של התפוחים
פותחים עלה שני משטחים בגודל עלה הראשון
ושמים מעליו.
למרוח את החלמון מעל
ולאפות בתנור180 מעלות.
כ-35-40 דקות.
עד להשחמה קלה.
מוצאים מקררים מפזרים אבקת סוכר ויש לנו עוגה טעימה.😋
פורסים לריבועים או למלבנים.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *