מאפה כזה עוד לא אכלתם! שמרים עם קרם פטיסייר

אתי ממן
מאפה כזה עוד לא אכלתם!
שמרים עם קרם פטיסייר😋
מאת אתי ממן
המרכיבים-
לבצק –
420 גר' קמח – 3 כוסות
כף שמרים יבשים
רבע כסו סוכר
ביצה
50 גר' חמאה רכה
חצי כפית מלח
3/4 כוס חלב
לקרם –
2 חלמונים רבע כוס סוכר
סוכר וניל
250 מל חלב – כוס
25 גר' קורנפלור
ההכנה –
לקערה מיקסר מכניסים את המצרכים ולשים את הבצק עד שמתקבל בצק חלק וגמיש .
עוטפים ומניחים להתפחה שעה.
מחלקים בצק ל-  18 כדורים (40 גר' כל אחד) מכסים במגבת למנוחה של רבע שעה.
מרדדים כל כדור למלבן ומגלגלים לרצועה
כל 2 רצועות מגלגלים יחד מלפפים אחד עם השני ויוצרים חישוק .
מניחים על תבנית .
מכינים קרם פטיסייר –
מערבבים כל המצרכים ומבשלים על האש עד שמסמיך – בוחשים כל הזמן.לאחר שמתקרר ממלאים את הבצק
במרכז כל חישוק.
מורחים ביצה ושקדים פרוסים
אפייה 170 מעלות כ- 40 דקות
בוזקים אבקת סוכר
בתאבון

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *