סיגרים גיאורגים
חני קונאשוילי
המרכיבים-
בצק
200 גרם חמאה/מחמאה רכה
2 חלמונים
4 כוסות קמח
1 מיכל שמנת מתוקה/צמחית
ללוש הכל ביחד במעבד מזון.
לחלק ל 4 כדורים לשים במקרר עטוף כשעה לפחות.
מילוי:
2 כוסות אגוזים גרוסים
2 חלבונים
כפית קינמון
כוס סוכר
1סוכר וניל
ההכנה –
מילוי – לערבב ביחד
את הבצק ללוש במיקסר עד לבצק חלק .
לחלק ל-4 להכניס לקירור לחצי שעה .
לקחת כל כדור בצק על משטח מקומח לרדד לעיגול הכי דק שאפשר.
אני מרדדת על נייר אפיה מקומח
להשתמש במעט קמח כדי שלא ידבק הבצק דקיק.
**בין שני דפי אפיה מקומחים יותר קל***
לחתוך עם גלגלת פיצה משוננת 8 משולשים.
לשים בקצה התחתון הרחב פס מהמילוי בערך כפית לרוחב.
לסגור בהידוק לצורת קרואסון.
לשים על נייר אפיה
לאפות ב170 מעלות חצי שעה.
אני אוהבת יותר שחומים אופה ארבעים דקות. אפשר בטורבו.
כשהם מתקררים לפזר אבקת סוכר ולשמור בכלי סגור.
אחרי יום יומיים יותר טעים.