זה המתכון המקורי
חיתוכיות ריבה "לינצר"/ריקי כהן
😊🌷
מתכון מהמטבח האוסטרי, בצק פריך מתובל
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית גדולה או לתבנית של התנור.
**אפשר להכין חצי כמות ולהכין בתבנית עגולה קוטר 26 או מרובעת
המרכיבים-
350 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
180 גרם אבקת סוכר
200 גרם שקדים טחונים דק (או אגוזים טחונים)
2 ביצים
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן
קליפה מגוררת מחצי לימון
קורט מלח
2 כפות רום (לא חייב)
500 גרם ריבה (פירות יער או דובדבנים או תות)
*ביצה להברשה
ההכנה-
במעבד מזון עם הלהבים שמים את כל החומרים מלבד הביצים. מעבדים לתערובת פירורית לחה, מוסיפים ביצים ומעבדים לקבלת בצק,הבצק רך וקצת דביק, זה בסדר.אם הבצק מאוד דביק להוסיף קצת קמח. מאחדים בידיים ,שמים על ניילון נצמד ומשטחים קצת ועוטפים, שומרים במקרר לשעה – שעתיים.
לאחר הקירור מחלקים את הבצק כ 2/3 משטחים בתבנית (אפשר לרדד בין שני ניירות אפייה או פשוט לשטח בידיים) ,מעל תחתית הבצק מורחים ריבה בשכבה אחידה. מהשליש הנותר יוצרים על משטח מקומח "נקניקים ומסדרים בצורת שתי וערב (כמו בתמונה) מעל הריבה, ומברישים בביצה טרופה.
*עוד אפשרות לעיצוב: אפשר לגרד בפומפיה גסה פירורים מעל שכבת הריבה (כמו שטרוייזל) , אם הבצק רך מדי להוסיף קצת קמח.
אופים ב 180 מעלות כ 40 דקות להשחמה. מצננים היטב. עדיף יום למחרת לחתוך לריבועים.
😊🌷
*הערה: בצק הלינצר זה בצק שיוצא בין עוגה בחושה לבצק פריך, זה המתכון הקלאסי, התחתית סופגת נוזלים מהריבה, מי שאוהב יותר פריך אפשר גם לאפות ב 2 שלבים: אחרי שמשטחים שני שליש בצק בתבנית אופים את הבצק לבד עד להזהבה, מוציאים מהתנור, משטחים מעל ריבה , שמים מעל בצק שתי וערב ( או פירורים) וממשיכים לאפות להשחמה.