קציצות פרגית ברוטב חמצמץ וטעים
קציצות נדירות
מאת כוכי
ל25 קציצות (לא גדולות)
המרכיבים-
חצי קילו פרגית טחון או עוף
1 בצל לבן קצוץ דק מאוד
פטרוזיליה
1 ביצה
1/4 כוס פירורי לחם
מעט פפריקה
מעט כורכום
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
שמן זית
1 חבילה מנגולד חתוך לרצועות
1 כוס גרגרי חומוס (קפוא או שימורים)
1 כפית כורכום
חצי כפית שום גבישי
5 שיני שום פרוסות
לימון לפי הטעם
מלח פלפל
מים רותחים
ההכנה –
נערבב את כל מרכיבי הקציצות בקערה ונניח במקרר כחצי שעה למנוחה.
אחר כך , נגלגל את הקציצות ונשטח מעט, לאחר מכן נטגן משני הצדדים עד שהקציצה מזהיבה.
הכנת הרוטב-
בסיר סוטאז (רחב ולא עמוק) נטגן מעט את השום ונוסיף את התבלינים לפתיחה בשמן.
נוסיף את המנגולד ונטגן עד צמצום הנפח ונוסיף את החומוס והקציצות בצורה מסודרת.
נכסה במים רותחים עד חצי מגובהה הקציצות.
ננמיך אש נכסה במכסה ונבשל כחצי שעה.
בסיום הבישול נעביר את הסיר להשמחה בתנור לכ10 דק על 180 מעלות חום עליון תחתון
מומלץ להגיש לצד אורז לבן:)