
מאפה פילו פאי רועים משגע
מאת – מלי מאירוב
המרכיבים –
חבילה פילו מצונן
2 תפוחי אדמה
בצל קצוץ גדול
מלח
פלפל שחור
פפריקה
כורכום
חצי קילו בשר טחון
חופן פטרוזיליה
כף סילאן
ההכנה –
מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים.
מרסקים .
מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר .
מטגנים עד שהבשר נצלה .
מוסיפים גם את התבלינים.
מורידים מקררים ומוסיפים תפוחי אדמה מרוסקים והפטרוזיליה.
פותחים את הבצק .
מניחים כל דף פילו בתבנית כשהוא מקומט ככה מחצית מהדפים אחד ליד השני .מרססים שמן מעל הדפים.
מעבירים את המלית של הבשר.
מקמטים את הבצק שנשאר כל דף בנפרד מניחים מעל המלית .
מתיזים שמן או מברישים.
מפזרים שומשום קצח
אופים 180 מעלות כחצי שעה .