אין כמו קציצות ברוטב אדום של אמא! הריח שממלא את הבית,
הטעם שמחזיר אותנו לילדות, והתחושה החמימה של ארוחה ביתית מנחמת.
המתכון הזה הוא לא סתם עוד מתכון לקציצות,
הוא סוד שעובר במשפחה מדור לדור,
והוא הולך להפוך אתכם למלכי הקציצות של המשפחה.
המרכיבים-
לקציצות-
חצי קילו עוף טחון(מי שאוהבת אפשר בקר במקום)
בצל 1 קצוץ היטב
ביצה
שליש כוס פירורי לחם
חצי צרור פטרוזליה+חצי צרור כוסברה
(משאירה חצי ממה שנשאר לרוטב)
4 שיני שום כתוש
תיבול:
אני שמה בערך כפית שטוחה מכל דבר אבל כל אחת וכמה שהיא אוהבת.
מרק עוף, פפריקה, כורכום, כמון, מלח ופלפל.
לרוטב-
בצל
4 שיני שום
2 עגבניות פרוסות
פלפל אדום
גזר
ירק
פפריקה
רסק קטן
מרק עוף
כורכום
מלח
ההכנה –
תערובת הקציצות לערבב היטב.
הכנת הרוטב –
מטגנת בצל ומוסיפה 4 שיניי שום כתוש
מוסיפה 2 עגבניות פרוסות לחצי (דק)
פלפל אדום רצועות דקות וגזר חתוך לעיגולים דקים ומוסיפה את מה שנשאר מהפטרוזליה+ כוסברה
מערבבת 3 כפות שמן + שתי כפיות פפריקה ומערבבת היטב מוסיפה על כל הירקות ונותנת לזה כמה דק לנוח במכסה סגור.
אח"כ מוסיפה רסק ובערך 4 כוסות מים תלוי כמה רוטב אתן רוצות מוסיפים קצת מרק עוף, כורכום ומלח.
אחרי שרותח מעבירים לאש נמוכה ומוסיפים את הקציצות ובערך 25 דק לבשל עם מכסה סגור ,
הופכים צד של הקציצות ומבשלים עוד 25 דק בערך עד שמוכן.