רוגלך כמו של מאפייה

בר אוחנה
רוגלך כמו במאפייה 😋
המרכיבים- 
לבצק –
3 וחצי כוסות קמח תופח
2 כפיות שמרים
100 גרם חמאה מומסת
שליש כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 יוגורט
2 ביצים
חצי כפית מלח
1 כוס מים – מוסיפים עוד במידת הצורך
ההכנה –
שמים כל המרכיבים במיקסר ולשים כ- 10 דקות
לאחר הלישה – שמים בערך 2 כפות שמן על היד וללוש את הבצק טוב טוב עד למרקם מעט אוורירי.
משיאירים להתפחה -בין שעה לשעה וחצי.
למילוי-
בקערה שמים
3/4 כוס קקאו
1 וחצי כוס סוכר
200 גרם חמאה מומסת
וכפית קינמון
לגבי הצורה –
לחלק את הבצק ל 4 כדורים .
בעזרת מערוך לרדד ל 4 עיגולים ( לא דק מידי וגם לא עבה – הבצק מתנפח המון בתפיחה השנייה ובאפייה )
מחלקים את הבצק כמו שחותכים פיצה לכמה שיותר משולשים שלא יהיו קטנים מידי
מכל 2 משולשים יוצרים רוגלך אחד .
על משולש מורחים מילוי
ומעליו שמים את הבצק המרודד ללא המילוי !
מהדקים עם המערוך מעט.
לאחר הצורה הסופית – מתפיחים שוב ל 20 דקות חצי שעה
מברישים מעל ביצה ומעט שומשום
אפייה על טורבו 200 מעלות עד להשחמה.
מעל לקוראסונים
סירופ –
חצי כוס מים וכוס סוכר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *