מצה עם בשר כמה שזה טעים
״עראיס״ מצה😋
חג שמייח
ל-12 מנות
המרכיבים–
6 מצות
(להרטיב במאונך מתחת לזרם מים חמימים כ-2 דק׳ ולעטוף לרבע שעה במגבת מטבח נקיה).
למילוי הבשר:
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל גדול טחון או קצוץ דקדק
10 שיני שום טחונות
מלח
פלפל שחור
פלפל שאטה גרוס
מעט כמון
מעט כוסברה טחונה (אם יש)
4 ביצים טרופות ו-1/2 כפית מלח
סוטז׳ עם שמן לטיגון
ההכנה-
לערבב את המילוי של הבשר.
את המצות הלחות לחתוך ל-4
להניח רבע מצה על צלחת ולהניח ״כדור״ בשר מתובל במרכזה. לשטח מעט עם האצבעות.
לכסות מעל בריבוע מצה נוסף ולהדק.
לטבול בביצה טרופה מכל הצדדים ולטגן, תחילה בחום בינוני ואחר כך להגביר לחום גבוה להזהבה.
בהצלחה ובתאבון
בת שבע