חזרת לגפילטעפיש של פסח – המדריך המלא

Dalit Wagman-karov

המדריך המלא לחזרת מבית אמא

מאת דלית

חזרת היא שורש פיקנטי ממשפחת המצליבים, הכוללת גם חרדל, כרוב וברוקולי.

הטעם החריף והעז של החזרת נובע מתרכובת בשם איזותיוציאנט, המשתחררת כאשר חותכים או מגררים את השורש.

החזרת משמשת כתבלין וכמרכיב במטבחים רבים ברחבי העולם.

היא מוסיפה טעם ייחודי וחריף למנות כמו בשר, דגים, רטבים וממרחים.

במטבח היהודי, החזרת היא מרכיב מסורתי במיוחד בחג הפסח,

שם היא משמשת כ"מרור" – אחד מהמאכלים המסמלים את מרירות השעבוד במצרים.

בנוסף לטעמה הייחודי, לחזרת יש גם סגולות בריאותיות פוטנציאליות.

היא מכילה נוגדי חמצון ועשויה לסייע במלחמה בדלקות ובזיהומים.

 

המרכיבים-
5 סלקים בינוניים
שורש גדול חזרת טרי
כף-2 חומץ
כפית סוכר
ומלח לפי טעם
ההכנה –
את הסלקים לבשל עד ממש ריכוך קל.
לקרר היטב.
לטחון במטחנת בשר או במג'מיקס יחד עם השורש.
להוסיף את שאר המרכיבים.
לחלק לקופסאות ולאחסן בקירור .
אפשר להקפיא .
אפשר להוסיף או להוריד סלקים בהתאם למידת החריפות שאתם אוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *