מתכון לדג מרוקאי משגע שיהיה נהדר לשולחן החג!
דגים בתנור- אילנית כרבי
תבנית חגיגית ביותר
המרכיבים-
קילו פילה דג נסיכה , מושט או אחר
לימון
מלח
גמבה אדומה
גמבה צהובה
ראש שיני שום
פלפל חריף ירוק
2 עגבניות
כחצי כוס שמן זית
כפית כורכום
כף פפריקה
כפית כמון
כוסברה
ההכנה –
נשרה את הדגים לחצי שעה במלח גס ולימון , לאחר מכן נשטוף ונסנן.
נקח קערה נחתוך גמבה אדומה, גמבה כתומה/ צהובה , שיני שום לפרוס ( כראש), פלפל חריף שלם / קצוץ, עגבניות חתוכות לפרוסות ,
נערבב שמן עם תבלינים
וכחבילה כוסברה קצוצה .
בסיר שמותאם לתנור לשים מהתערובת תבלינים
מעל לסדר הדגים הירקות ושאר התבלינים .
נפזר גם פלפל שחור גרוס וגרגירי כוסברה .
נכניס לתנור מכוסה בנייר כסף על 180 מעלות בערך חצי שעה .
5 דקות אחרונות להסיר את הנייר כסף להשחמה . מעדן עולם♥️