עוגת שוקולד אגוזים לפסח גבוהה רכה וטעימה!
המרכיבים-
6 ביצים מופרדות
150 גר חמאה או מחמאה
כוס וחצי סוכר
כוס קמח עוגה תופח לפסח
כוס אגוזים טחונים/גרוסים.
3 כפות קקאו
תמצית וניל
3/4 חב' שוקולד מריר
3/4 כוס נס קפה ללא חלב
ההכנה-
להפריד ביצים
להקציף חלבונים לקצף יציב ולהוסיף 3/4 כוס סוכר.
להמיס בסיר,3/4 כוס סוכר 150גר' מחמאה לכבות את הגז להוסיף 3/4 חב' שוקולד מריר ,
3 כפות קקאו לערבב להמסה ולהוסיף 3/4 כוס קפה, חלמונים ,
כוס קמח תופח לפסח כפית תמצית וניל ולערבב לתערובת חלקה וללא גושים.
לקרר מעט.(אם צריך אז להוסיף עוד כף מים)
בינתיים להוסיף בתנועות קיפול לקציפת הביצים את כוס האגוזים.
לערבב בעדינות את קציפת הביצים לבלילת השוקולד עד להטמעה ולתערובת אחידה מבלי לשבור את הקצף.
לאפות כ- 40 דקות ב175מעלות בתנור שחומם מראש.
לפזר מעל אבקת סוכר.