כרוב ממולא שמעיף את הסועדים
כרוב ממולא – שיר לוי
המרכיבים-
1 כוס אורז
גזר
בצל
חצי ק"ג בשר בקר,
רסק עגבניות
פפריקה מלח פלפל
או כל תבלין שאוהבים
גם ירק קצוץ
שמיר
סלרי עלים
כרוב
ההכנה-
מטגנים במחבת גזר מרוסק וקוביות בצל מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הבשר מטגנים מעט עם הבשר עד שהבשר מבהיר,
מוסיפים אורז מטגנים עוד קצת
ומורידים את המחבת . ,מתבלים .
מקררים מעבירים לקערה ,
בינתיים מכינים את עלי הכרוב ,יש 2 שיטות – אחת לחמם
במיקרו (א במים על הגז ) את כל הכרוב ואז להפריד את העלים או להכניס לפריזר לילה , ואז גם אפשר להפריד
כל עלה מישרים
שמים כף מהמלית ומגלגלים, מסדרים בסיר שטוח את כל גלילי הכרוב הממולא,
בינתיים מרתיחים בסיר קטן מים ,מעט שמן רסק עגבניות קטן , כף מרק עוף ותבלינים.
שופכים על הכרוב שבסיר הגדול כך שהנוזלים יכסו את כל הכרוב, מרתיחים את הסיר מנמיכים ומבשלים כשעה.
אפשר להשחים בתנור לפני הגשה