קציצות עוף מטריפות בהבטחה!
מאת חגית חוגי
המרכיבים-
חציקילו חזה עוף טחון
3 כפות קמח מצה
ביצה אחת
תפו"א קטן מגורד
בצל בינוני מגורד
חצי צרור כוסברה קצוץ קטנטן
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה קטנטן. שלוש שיני שום כתושות
סיבוב נדיב של שמן על הכל
תבלינים שימו לפי טעם אישי –
כפית גריל עוף
כפית תבלין פילדלפיה.
רבע כפית כמון
קורט מוסקט
חצי כפית בהרת
רבע כפית פלפל שחור
מעט מלח
רוטב –
בצל
שום
תפוחי אדמה
אפונה ירוקה
פפריקה
כורכום
גריל
רוטב עגבניות
פלפל
מלח
בזיליקום
ההכנה –
תערובת קציצות- לערבב הכל היטב ולשים במנוחה במקרר לשעה להתגבשות ולספיגת טעמים.
לאחר שעה להוציא.
במחבת מעט שמן ליצור קציצות עגולות ולטגן
לסגור לצבע זהוב משני הצדדים ולנייר סופג.
בסיר שטוח נמוך
לשים מעט שמן
לטגן בצל אחד גדול קצוץ להזהיב יפה
להוסיף 4 שיני שום כתושות
כף סוכר,כף גדושה פפריקה
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כמון..כפית גריל עוף..כפית פילדלפיה..חצי כפית כורכום..כפית אורגנו מיובש..מעט צ'ילי גרוס (רק אם אוהבים חרפרף).
לערבב בשמן להזהר לא לשרוף.
להוסיף חצי שקית אפונה קפואה ותפוחי אדמה.
להוסיף מים לא עד הסוף ולהביא לרתיחה..להוסיף כף מרק עוף..להנמיך אש ולבשל בערך חצי שעה ארבעים דקות.
לטעום הרוטב ולתקן טעמים.
להוסיף בעדינות הקציצות(גובה הרוטב קצת מתחת לקציצות). אם יש צורך להוסיף מים בשלב הזה.. מבשלים בערך 45 דקות יחד את כל התבשיל לאחר שהכל מתמזג להוסיף בערך חצי בקבוק מחית עגבניות מוטי..לנענע הסיר בעדינות.
עשר דקות לפני סיום הבישול מכסה פתוח לצמצום הרוטב.
לנער מידי פעם הסיר..הרוטב סמיך אז לשמור שלא יידבק..אני אוהבת שהרוטב מתקתק ולא אוהבת שזה חמצמץ מהעגבניות..אז להרגיש חופשי להוסיף סוכר..לקראת סוף הבישול מי שאוהב יכול להוסיף שתי עלי בזיליקום..נותן טעם משגע!! להגיש לצד אורז לבן..הקציצות יוצאות רכות וילדים מתים עליהם😃