סלט מבושל חציל ועגבניות / אריאלה גולדמן
מתכון סודי של אמא
▪︎ בסלט הזה החציל ללא טיגון
המרכיבים-
חציל
רבע כוס שמן זית
פלפל אדום
פלפל ירוק חריף
6 שיני שום
5 עגבניות
פפריקה
סוכר
מלח לימון
מלח
ההכנה –
– נרתיח מים בסיר גדול עמוק
– נחתוך 1 חציל מאורך יחד עם קליפתו לפרוסות ואז לקוביות קטנות ( אם מס' הסועדים גדול נוסיף עוד חציל אחד )
– נכניס את קוביות החציל אל הסיר ונבשל אותן 35-40 דקות
נסנן ונניח בצד
☆ נכין את הרוטב :
בסיר עם רבע כוס שמן נטגן יחד עד הזהבה עדינה:
1 פלפל גמבה חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק טרי חריף מנוקה מגלעינים וחתוך לרצועות ( כמות הפלפלים לבחירתכן לפי מידת החריפות המועדפת)
– נוסיף 6 שיני שום שלמות ונמשיך לטגן כמה שניות ( להיזהר שלא לישרוף אחרת השום יהפוך למריר)
– נחתוך 5 עגבניות גדולות ועסיסיות לקוביות קטנות ונוסיף אל הסיר.נתבל בכף פפריקה,כף סוכר וכפית שטוחה תבלין מלח לימון
נטגן את העגבניות על להבה בינונית עד ריכוך מושלם וצימצום נוזלים ( המיץ של העגבניות יהפוך מעין מירקם ריבה )
** בסלט הזה אל תנסו להמיר את תבלין מלח הלימון במיץ לימון טרי כי ישתנה טעמו הנפלא של הסלט.מלח הלימון משמש כמשמר את הסלט **
– נערבב ,ננמיך ללהבה קטנה
נתבל במלח לפי הטעם
נוסיף אל הסיר את קוביות החציל
ונערבב ממש בעדינות
נבשל 5 דקות יחד