סופריטו – מתכון מנצח של אמא

ליטל אשכנזי

 

מתכון הסופריטו של אמא

מאת ליטל אשכנזי

 

המרכיבים-

6 תפוחי אדמה

3 בצלים

4 גזרים

מלח

פלפל

כורכום

כרעי עוף או שוקיים

ההכנה

חותכים פרוסות תפוחי אדמה

ומטגנים בשמן כמו ציפס.

שמים במסננת שיצא השמן על נייר סופג.

בסיר נוסף שמים מים לרוטב כמו מרק עם  3 בצלים , גזרים ותבלינים .

כשמבעבע מוסיפים חלקי עוף.

מבשלים כחצי שעה .

מוציאים ושמים במסננת שיצאו הנוזלים ושיתקררו.

לאחר שהעופות מתקררים מטגנים בשמן של התפוחי אדמה את העופות עד שהם מקבלים צבע חום

בינתיים מסדרים את תפוחי האדמה בסיר רחב והעופות שטוגנו מניחים מעל תפוחי האדמה.

לוקחים מצקת ושמים רק את הציר של המרק על העופות והתפוחי אדמה ונותנים בישול על להבה נמוכה עוד חצי שעה .ואז יוצא סופריטו טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *