מתכון לעוגת קצף ומקצפת משודרגת

Irit Hadar

עוגת קצף ומקצפת של חנה שאולוב 

משודרגת וטעימה

הכי מתאימה לי לשבועות

אני תמיד מכינה אותה

מתכון משתפת אירית הדר

המרכיבים-

לבצק –

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

חצי כוס סוכר

200 גרם חמאה

4 חלמונים

קורט מלח

למרנג –

4 חלבונים

כוס סוכר

לקרם קצפת –

2 מאריזות של שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)

חצי כוס סוכר

כפית אבקת נס קפה

ציפוי –

לחמם במיקרו

50 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמנת מתוקה

 

ההכנה –

הבצק – לשים הכל יחד לבצק חלק.

מחממים תנור 180 מעלות .

מהדקים את הבצק לתבנית מלבנית או עגולה 26  מלבנית 27/33.

אופים 25 דקות עד שהתחתית זהובה .

מקררים היטב .

מורידים את התנור ל- 100 מעלות .

מקציפים את החלבונים בהדרגה עם כוס הסוכר עד שמתקבל מרנג יפה ויציב.

משרטטים על נייר אפייה את גודל התבנית

27/33.

מזלפים את המרנג כך שיהיה בגודל של התבנית.

אופים כ- 3- 2שעות עד שהוא מתקשה – זה יכול לקחת גם פחות זמן תלוי בתנור .

לאחר מכן מכינים את הקצפת .

משטחים מעל הבצק .

מוציאים את המרנג בזהירות מהנייר ושמים מעל הקצפת .

מזלפים את השוקולד המומס מעל

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *