שבלול בורקס גבינות ותרד/כרמית דהאן
מחממים תנור ל200 מעלות
המרכיבים –
חבילת בצק עלים פילאס
למלית
חבילת עלי תרד טריים
חצי בצל
שן שום
כף שמן
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה
חלמון
כף קורנפלור
מלח פלפל
ההכנה –
מטגנים את הבצל עם מעט שמן מוסיפים שן שום קצוצה ואת עליי תרד מטגנים מספר דקות עד שנפח העלים יורד מתבלים במלח ופלפל
מצננים היטב
מכניסים לקערה את הגבינות מוסיפים את התרד החלמון והקרנפלור
אין צורך להוסיף מלח
מערבבים היטב מעבירים לשקית זילוף
פותחים את הבצק עלים לכל אורכו
חוצים אותו לשניים כך שמתקבלות שתי רצועות ארוכות
מזלפים מתחילת הבצק את המלית ומלגלים בזהירות לגליל
משמנים תבנית עגולה
יוצרים מהגליל שבלול
כך עושים גם עם הרצועה השנייה השבלול שלי מורכב משני גלילים שכאלה
מברישים בביצה מפזרים שומשום
אופים במשך כעשרים דקות עד שהשבלול מזהיב יפה
בהצלחה ❤