גביניות שמרים שבלולים
המתכון של חגית אלקבץ
גביניות-כ 17 יחידות/ חגית אלקבץ
המרכיבים-
כף שמרים יבשים,
כף סוכר , כף קמח,
חצי כוס מים חמימים
50 גרם חמאה מומסת,
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
ביצה שלמה פלוס חלבון ( הלבן)
2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
3 כוסות קמח(חד"פ חמה)
קורט מלח
מלית –
טוב טעם 250 גרם
חצי כוס סוכר
אינסטנט וניל
ביצה
גבינה לבנה גביע
כף קורנפלור
ההכנה –
כף שמרים יבשים, כף סוכר , כף קמח,
חצי כוס מים חמימים – נערבב נכסה ל 10 דקות
נוסיף את שאר המרכיבים. לקערת המיקסר ונתחיל לישה איטית של 10 דקות .
את הבצק נתפיח לשעה.
המלית; נערבב יחד "טוב טעם"
שקית אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
1 ביצה
גביע גבינה לבנה או קוטג' ( 250 גרם)
1 כף קורנפלור
את הבצק נרדד למלבן ענקי, נמרח מלית על כולו ( אפשרי להוסיף צימוקים) ונגלגל לרולדה ארוכה ,
בעזרת חוט נחתוך חתיכות ברוחב 2-3 ס"מ, נטבול את החלק התחתון באבקת סוכר ונניח בתבנית להתפחה של 20 דקות
נמרח מעל את החלמון ששמרנו עם יתרת השמנת החמוצה/ יוגורט
בתנור: 180 מעלות כ 20 דקות ( אפיה רגילה)
נפזר אבקת סוכר מעל
בהצלחה חגית אלקבץ