מתכון עוף עגבניות וזיתים
טעים ממש אתם תשתגעו מהטעם
מתכון מאת משה הדר
המרכיבים –
12 שוקיים עוף או חלקי עוף אחרים
10 שיני שום קצוץ
חופן שבבי בצל יבש מטוגן
300 גרם זיתי קלמטה מגולענים
אפשר במקום קופסא חרוזית מגולענים
2 קופסאות MUTTI עגבניות שרי שלמות
מיץ מלימון סחוט
תבלינים:
1 כף דבש
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה (קאיין זה מעולה)
1 כפית כמון
3/4 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
ההכנה –
להשתמש בסיר סוטאז׳ רחב וגדול שיכיל את העוף בשכבה אחת.
לטגן היטב את העוף במעט שמן
להוסיף שום ולתת עוד קצת טיגון.
לערבב היטב את התבלינים עם 2 כוסות מים רותחים, מיץ מלימון אחד, ושבבי הבצל, למזוג סביב סביב עם העוף
להוסיף זיתים, עגבניות ולנער הסיר מעט, להביא לרתיחה עדינה לכסות.
ולהעביר לתנור בחום של 190 מעלות לעוד שעה וחצי, מידיי פעם לפתוח ואם חלקי עוף מחוץ לרוטב להרטיב אותם, להסיר מכסה להשחמה כ-10 דק׳ ולהגיש