עוגת פרג וקוקוס בציפוי גנאש שוקולד
מתכון מאיה בוטראשוילי
לתבניות אינגליש קייק – הכמות מספיקה ל־2 תבניות משומנות
המרכיבים-
רכיבים יבשים:
• 1 כוס פרג טחון טרי
• 1 כוס קוקוס טחון
• 1 כוס קמח תופח
לבלילה:
• 3 ביצים
• 1 כוס סוכר
• ¾ כוס שמן
• 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)
לגנאש:
• 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
• ½ מיכל שמנת מתוקה להקצפה (125 מ”ל)
לקישוט:
• קוקוס לפיזור
⸻
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות (טורבו).
2. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הרכיבים היבשים: פרג, קוקוס וקמח תופח.
3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים במהירות גבוהה.
4. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהבלילה תפוחה ובהירה (כמה דקות).
5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה.
6. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים.
7. מוסיפים את תערובת הרכיבים היבשים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
8. יוצקים לתוך 2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
9. אופים כ־40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
10. בזמן שהעוגות בתנור, מכינים את הגנאש:
• ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל, תוך ערבוב בין לבין, עד שמתקבל קרם חלק.
11. כשהעוגות מוכנות, שופכים מעליהן את הגנאש החם ומפזרים מעל קוקוס לקישוט.
12. מצננים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.