מאפה (סמסה בוכרי)במילוי בשר טחון וחציל אפוי
מאת – עדינה בטש
המרכיבים-
לבצק
ק"ג קמח לבן רגיל מנופה.
כף סוכר.
כף מלח.
2 כפות חומץ.
3/4 כוס שמן (כוס מדידה חד פעמי לשתייה קרה).
2 + 3/4 כוסות מים פושרים (כוס מדידה חד פעמי לשתייה קרה).
תערובת המילוי-
חציל
בצל
חצי קילו בשר טחון
חופן צנוברים
פלפל שחור
מלח
פפריקה
למריחה
ביצה
שומשום
ההכנה –
מילוי-
לאפות בתנור/ הגז את החציל .לסנן ולקלף.
במקביל לטגן במחבת בצל קצוץ עד להזהבה להוסיף חצי קילו בשר טחון ולהוסיף כף אחת של צנוברים
לתבל במרק עוף, פלפל שחור, ומעט פפריקה אדומה
להמשיך לערבב עד שהבשר מוכן.
להוסיף את החציל ולערבב היטב
לתערובת אחידה
לטעום טעמים ולשפר.
לקישוט 1 ביצה טרופה.
שומשום, קצח.
אופן הכנה:
הכנת הבצק:
בקערה גדולה שמים את המים, שמן, מלח, סוכר, חומץ ומערבבים בעזרת כף היטב.
מוסיפים את הקמח ולשים היטב כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים, (אם חסר מים יש להוסיף מעט מאוד), אפשר ללוש בעזרת מיקסר עם וו לישה.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של שעה, שעה וחצי.
מחלקים את הבצק לחלקים קטנים שווים
קורצים עיגולים בקוטר של כוס זכוכית, על כל עיגול שמים כף גדושה מהמילוי,
סוגרים ומהדקים היטב לצורת אוזן המן סגורה .(מרטיבים במעט מים את קצוות כל עיגול).
שמים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומנת היטב, מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח.
מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות, מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות או עד להזהבה יפה ומגישים.