מתכון לקיש בטטה ופטריות

Ilanit faragi

 

קיש בטטה ופטריות ☺️
תבנית: 26' מתפרקת

המרכיבים –

בצק-  פריך מלוח קנוי מופשר
לרויאל-

שמנת מתוקה או  15%
2 ביצים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
מילוי: בטטה גדולה
4 פטריות בינוניות
2 בצלים
תוספות:

חופן גבינת פרמז'ן מגוררת או כל גבינה אחרת שמתחשק (לדוגמא: קשקבל, פרומעז….)
עירית
ההכנה-
לחתוך בטטה לסלייסים ולבשל במים חמים עד שמתרככת.
במקביל מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים אותו גם בצדדים (חשוב). מכניסים לתנור אפייה עיוורת לרבע שעה בערך (עד שמזהיב) שמים מעל נייר אפייה עם חומוס/שעועית/כל דבר אחר כבד שימנע מהבצק לעלות.
בינתיים ,מטגנים בצל חתוך במעט חמאה, אחרי 2 דקות מוסיפים את הפטריות. את הפטריות אפשר לחתוך גם לסלייסים, (או איך שרוצים) ומתבלים במלח.
הכנת הרויאל: שמים בקערה שמנת לבישול, 2 ביצים, מעט מלח, מעט פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ביחד הכל.
הרכבה:
מניחים את הבטטה בשכבה אחידה על הבצק, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן בשכבה דקה ואחידה, לאחר מכן את הפטריות והבצל המטוגנים ואז עוד שכבה דקה מאוד של גבינת פרמז'ן.
ואז מוסיפים את הרויאל.
מעל פיזרתי עירית קצוצה גס.
הכנסתי לתנור שחומם ל180 בערך ל40 דקות עד שהרויאל מתקשה וזה הצבע שמתקבל.
בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *