עוגת גבינה דלמטית – שוקולד וניל

Efrat Shoham

 

המתכון עפ"י פיית העוגיות

הכינה – אפרת שוהם

עוגת גבינה שוקו וניל

המרכיבים-

תחתית –

85 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

ביצה

חלמון

כפית תמצית וניל

שליש כוס סוכר

קורט מלח

30 גרם קקאו

רבע כפית אבקת אפייה

מלית גבינה –

65 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמנת מתוקה

450 גרם גבינת שמנת

200 מ"ל גביע שמנת חמוצה

2/3 כוס סוכר

קורט מלח

כף קורנפלור

תמצית וניל

3 ביצים

כף קקאו

ההכנה –

להכין תבנית מרובעת 20×20 ס"מ עדיף ברינג

ההכנה –

תחתית-

ממיסים שוקולד במיקרו

ממסים חמאה במיקרו.

מערבבים את המרכיבים האחרים מוספים חמאה .ולבסוף את השוקולד המומס

יוצקים לתבנית ומכניסים למקרר.

הכנת המלית –

ממיסים שוקולד במיקרו עם שמנת מתוקה. וקקאו.

בקערה אחרת מערבבים את המרכיבים של העוגה הלבנה- גיבנות שמנת ,סוכר ביצים ,קורנפלור ווניל.

לוקחים חצי כוס מהתערובת בקערה נפרדת ומעבירים את השוקולד המומס עם הקקאו  ומלח.

מערבבים ומעבירים לשקית זילוף.

מרכיבים את העוגה –

מניחים מעל התחתית שהייתה במקרר בעדינות את תערובת העוגה הלבנה .

מזלפים כתמים של שוקולד מלמעלה

מכניסים לתנור מחומם מראש מצב סטטי ללא טורבו

150 מעלות

אפייה 45-55 דקות

לצן את העוגה אחר כך ולחלץ מהתבנית לאחר קירור.

 

גולשים כאן – מתכונים נוספים לעוגות הגבינה של אמא 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *