עוגת שכבות שמנת פריך -מדוביק

נעמי שושן

העוגה נקראת גם שמטן טורטה והיא עוגה מזרח אירופאית

עם  שכבות של בצק דבש פריך וקרם שמנת חמוצה

מתכון עפ"י קרין גורן

 

הכינה נעמי שושן

 

המרכיבים- 

הבצק –

3 ביצים

100 גרם חמאה

חצי כוס דבש

חצי כפית גרידת תפוז

4 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

לקרם שמנת –
6 גביעי שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
ההכנה –
ממיסים חמאה ודבש במיקרו.
מקציפים ביצים וסוכר .
לאחר שהקצף תפוח מורידים פעולת המיקסר ומוסיפים הדהש והחמאה.
מחליפים לוו גיטרה מוסיפים את שאר המרכיבים.
יוצר בצק דביק .
מעבירים לקופסה משומנת היטב.
ושמים במקרר ל- 12 שעות.
מחלקים בצק ל-6
מרדדים כל חלק לגודל של תבנית מלבנית גדולה או עגולה 26
אופים את כל החלקים להזהבה.
הקרם –
מערבבים יחד את כל המרכיבים .
יוצרים שכבות בצק וקרם.
כאשר שכבה אחרונה מפוררים מעל הקרם.
מכניסים לקירור
מגישים רק לאחר לפחות 12-24 שעות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *