זה המתכון המקורי לסמבוסק גבינה של פעם

כרמלה חנגל

 

סמבוסק גבינה
מתכון – כרמלה חנגל
המרכיבים-
קילו קמח מנופה
חצי חבילה חמאה (100 גרם)
כף וחצי שמרים יבשים
כף שטוחה מלח
2 כוסות וחצי מים פושרים
למילוי-
חצי קילו גבינה מלוחה קשה (צפתית או בולגרית, גבינה עיראקית )
רבע קילו גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
ההכנה –
הבצק –
לקערת המיקסר נוסיף את הקמח להוסיף שמרים ומלח ולערבב .
לאחר מכן להמיס את החמאה עם כוס מים חמים ולהוסיף לקמח להוסיף עוד כוס וחצי מים
וללוש לבצק רך ונעים .
להתפיח בערך שעה .
לרדד את הבצק בחלקים ולקרוץ עיגולים.
למלא בגבינה במרכז ולסגור ולהדק היטב ושלא יפתחו באפייה.
לתת מנוחה של רבע שעה.
למרוח ביצה לפזר שומשום ולאפות 180 מעלות עד שיזהיב כחצי שעה לערך.
בהצלחה

המתכונים לשבועות 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *