עוגת קרמבו – סוף סוף מצאתי מתכון מדויק ומוצלח

 

Aya Elias Mantsour

עוגת קרמבו – סוף סוף מצאתי מתכון מדויק ומוצלח

המתכון של עדיקוש

 

להכין –  תבנית עגולה בקוטר 24
המרכיבים-
לבסיס שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמן – או 100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
3 ביצים L
1/2 כוס קמח או קמח תפוחי אדמה
1 כף קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
לקרם:
500 מ”ל שמנת מתוקה
חצי  כוס חלב
 חבילה אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר-לא חובה אפשר להוריד
לציפוי שוקולד-
150 גרם שוקולד מריר
200 מ”ל שמנת מתוקה
ההכנה – 
מחממים את התנור ל -170 מעלות.
משמנים היטב תבנית עגולה ומניחים על תבנית התנור .אפשר לרפד בנייר אפייה את התחתית שיהיה קל לחלץ.
הכנת -בסיס השוקולד:
ממיסים במיקרו שמן ושוקולד בפולסים.
מוסיפים לשוקולד המומס את הסוכר והביצים וטורפים היטב.
מוסיפים קמח , קקאו ואבקת אפייה, טורפים היטב עד איחוד.
מעבירים את בלילה השוקולד לתבנית .
אפייה 20 דקות עד שהעוגה יציבה.
מקררים.
מכינים קרם –
מקציפים במיקסר חלב ,סוכר אינסטנט ושמנת.
משאירים מעט קצפת לקישוט בתוך שק זילוף.
את השאר מוזגים מעל התחתית מעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות.
מכינים את הציפוי –
במיקרו מחממים שמנת ומניחים בתוכה קוביות שוקולד.
מערבבים עד שהכל חלק.
מוזגים מעל הקצפת.
שמים שוב בקירור להתייצבות .
מחלצים מהתבנית למגש
מקשטים בפרחי קצפת .
 לחילוץ קל יותר מומלץ להקפיא את העוגה כשעה מראש.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *