כל הטיפים הכי שווים להצלחה של עוגת גבינה גבוהה

 

דרורית אוברפרשט
עוגת גבינה
מתכון מאת – דרורית אוברפרשט
 טיפים להצלחת העוגה-
ראשית לא לזוז מהמתכון הוא מדוייק!
חום אפיה 150 מעלות לאורך כל זמן האפייה
בערך שעה ועוד 50 דקות.
כל 25 דקות לפתוח את התנור שכל האדים יצאו ולנגב את דלת התנור מהאדים.
אם לא פותחים דלת נוצר לחץ מהמים שבתבנית והעוגה עלולה להיסדק.
למרוח סיר ג׳חנון גודל 20 בחמאה היטב
ממש על השוליים בקרקעית הסיר רצוי לשים נייר אפיה עגול ( לא חובה אבל מומלץ)
ונכניס את הסיר משומן למקרר עד שנסיים את העוגה.
לגבי אינסטנט פודינג וניל ממליצה להשתמש של מימונס מפני שהוא לבן וכך העוגה תישאר לבנה וצחורה.
הטיפ הכי חשוב שבו כולם נופלים בעוגות גבינה זה הקצפת החלבונים עם הסוכר!!!
שימו לב שצריך להקציף את החלבונים למרקם רך ומעט יציב – לא דומה למרנג!
בתחתית התנור למלא מים מהברז ליצור סביבה לחה כל הזמן
ונתחיל
המרכיבים- 
6 ביצים גודל Lלהפריד חלמונים וחלבונים
750 גר גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה
גביע גבינת שמנת נפוליאון
גרדת לימון
קורט מלח
כף מיץ לימון
80 גר אינסטנט פודינג וניל של מימונס
70 גר קמח
70 גר קורנפלור
כוס וחצי סוכר- אפשר רבע פחות.
 ההכנה-
לשמן את הסיר ג׳חנון ולהכניס למקרר.
לתוך קערה נכניס את
הגבינות
גרדת לימון ומיץ לימון
קורנפלור קמח ואינסטנט וחלמונים ( הצהוב)
וחצי כוס סוכר
ולטרוף היטב היטב עד שהכל נראה חלק וללא שום גוש.
נעבור להקצפת החלבונים
נכניס את החלבונים לקערת מיקסר נקיה שלא תהיה שומנית
ולהתחיל להקציף את החלבונים עד שמתחיל קצף בועות נוסיף קורט מלח, וכוס סוכר
נמשיך להקציף מהירות גבוהה.
כאן זה השלב שהרבה ׳נופלים׳
לא להגיע עם ההקצפה בשום אופן לקצף קשה!
המרקם צריך להיות רך אבל יציב ולא כמו מרנג!
אם הקצף יצא לכם קשה תצפו מראש שהעוגה נסדקת ומתפוצצת אז שימו לב.
נתחיל לערבב את החלבונים בשלוש פעימות עם תערובת הגבינות.
אם אתם רואים גוש של קצף ישר תפוצצו אותו אם לא הוא יתפוצצץ באפיה, זה אוויר.
לאחר שיצקנו את כל התערובת לתבנית
להחזיק טוב את הסיר ולדפוק כמה פעמים על השולחן שבמידה
ויש אוויר הוא יצא ולא יקלע לנו בעוגה ואז העוגה תתפוצץ.
מתי נדע שהעוגה אפויה?
לאחר שעה וחצי של אפיה נלחץ בעדינות על מרכז העוגה , המגע אמור להיות קפיצי למגע.
הזמנים משתנים מתנור לתנור לכן תנו לעוגה את הזמן שלה,
עוגת גבינה אפויה קצת מפונקת ומצריכה יותר תשומת לב.
לאחר האפייה להשאיר את העוגה כשעה בתנור כבוי עם דלת מעט פתוחה שהאדים יצאו.
לאחר שהעוגה מתקררת בחוץ מחלצים אותה בהפיכה כפולה ואז מכניסים למקרר בכל סגור.
ניתן להשאיר את העוגה ככה ואפשר לשים קרם
מה שבא לכם
בהצלחה
עוגת גבינה שלי היא בסיר גחנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *