עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה מהטעימות שתכינו

נעמי שושן
עוגת גבינה אפוייה בציפוי שמנת חמוצה/נעמי שושן:
תבנית 20-22
המרכיבים-
לתחתית :
150 גרם קמח
40 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות חלב
לתערובת העוגה –
500 גרם גבינה לבנה 5-9 אחוז
250 גרם שמנת
גביע שמנת חמוצה 27 אחוז שומן
6 ביצים מופרדות
1 וחצי כוסות סוכר- אפשר פחות
2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון
3 כפות פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
ההכנה – 
הכנת התחתית :
מחממים תנור 180 מעלות
מערבבים במעבד מזון עם סכין להב מתכת קמח ,
אבקת סוכר וחמאה לפירורים, מוסיפים 2 כפות חלב עד ליצירת בצק,
מרדדים ומשטחים על תבנית אופים 15 דקות , מצננים.
לעוגה
500 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
250 גרם שמנת נפוליאון
גביע שמנת חמוצה 27 אחוז שומן
6 ביצים מופרדות
1 וחצי כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
גרידת לימון
3 כפות פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
אופן ההכנה :
מחממים תנור ל200 מעלות , עם תבנית מים רותחים בתחתית.
מפרידים חלבונים וחלמונים .
את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר וסוכר וניל לקצף יציב .
את החלמונים נקציף עם חצי כוס סוכר נוסיף את הגבינות , הקורנפלור , הפודינג , הגרידת הלימון . ונערבב .
מאחדים בין שני התערובות . שופכים את הבלילה לתחתית ואופים 15 דקות חום 200 מעלות
אחר כך מורידים טמפרטורה 45 דקות נוספות 150 מעלות.
משאירים את העוגה בתנור מכובה לעוד שעה.
ציפוי : שמנת חמוצה עם 3 כפות סוכר  . מערבבים ושופכים על העוגה . בתאבון
מקררים היטב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *