צלי כתף בקר עם חצילים ופלפלים..
עם רכז רימונים ועוד דברים טובים.
.טעם מאוד מיוחד מומלץ
מאת חגית חוגי
המרכיבים-
קילו וחצי בערך צלי כתף 5 חתוך לקוביות לא קטנות.
2 בצלים
כף סוכר
5 שיני שום כתושות כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
חצי כפית כמון
מעט אגוז מוסקט
פלפל שחור
2-3 כפות סילאן
3 כפות רכז רימונים
עגבניות שרי כ- 20
כף מרק עוף
חצי כוס מחית עגבניות
מלח
3 חצילים
2 גמבה אדומה
כוסברה קוצה
ההכנה –
בסיר רחב נחמם שמן שיהיה ממש ממש חם. נוסיף הקוביות ונצרוב משני הצדדים..
.באותו סיר כשהקוביות בשר כבר צרובות והוצאנו אותם הצידה
נוסיף שני בצלים קצוצים דק ונאדה אותם היטב יחד עם כף סוכר.
נוסיף פנימה 5 שיני שום כתושות.כף פפריקה מתוקה..כפית כורכום..חצי כפית כמון..
חצי אגוז מוסקט..פלפל שחור.. סילאן ונערבב.
להזהר לא לשרוף.
נכניס פנימה הבשר ונערבב יחד עם התבלינים.
נוסיף 2 או 3 כפות רכז רימונים..(לפי טעם אישי).
נוסיף מים עד כיסוי.נבשל מכסה סגור אש נמוכה בערך שעתיים.
אחרי שעתיים נוסיף פנימה בערך עשרים עגבניות שרי חתוכות לחצי.
נוסיף פנימה כף מרק עוף וחצי כוס מחית עגבניות.
נמליח ונפלפל..נסגור הסיר ונבשל עוד חצי שעה בערך או עד שהבשר נהיה רך כמו חמאה.
נטעם ונתקן טעמים.
בזמן שהבשר מתבשל נחתוך 3 חצילים נוריד מהם חלק מהקליפה כמו זברה.
נחתוך קוביות גדולות.נשים במסננת ולשפוך מלח להוציא המרירות.
שעה נשים בצד.
לאחר שעה שנחו החצילים נחמם תנור על 200 מעלות חום סטטי שיהיה חם כשנכניס החצילים.
נשטוף החצילים ונייבש אותם. נפרוש נייר אפיה בתבנית גדולה.
נניח החצילים ונוסף שתי גמבות אדומות חתוכות גם גס,נפזר שמן זית..מלח ופלפל שחור
ונכניס לתנור להשחמה יפה.
את התהליך הזה אפשר להתחיל ששמנו הסיר על הגז.
במילא נשכח ממנו לשעתיים וחצי שלוש.
לאחר שהחצילים מוכנים והבשר רך רך, נשדך הכל יחד בעדינות תוך נענוע הסיר בצדדים ולא עם כף!
נטעם ונשפר טעמים…נפזר כוסברה קצוצה..
ונמשיך את הבישול לעוד חצי שעה בתנור..
זה סיר שקוצר מחמאות מטורפות והוא פשוט מושלם.